Expeditiecruise Atlantic Odyssey van Ushuaia naar Kaapverdië - BirdingBreaks (2024)

Dag 1 Ushuaia

Uw reis begint waar de wereld ophoudt: Ushuaia, Argentinië, naar verluidt de zuidelijkste stad op aarde, gelegen op het uiterste zuidpuntje van Zuid-Amerika. Vanaf deze kleine stad in Tierra del Fuego - bijgenaamd "Het einde van de wereld" - vertrekt u in de namiddag en vaart u de rest van de avond door het Beagle-kanaal, dat omringd is door bergen.

Dag 2 - 4 Zeeroute naar South Georgia

Op weg naar South Georgia. Na het passeren van de Antarctische Convergentie - de natuurlijke grens van Antarctica, gevormd wanneer noordelijk stromende koude wateren botsen met warmere sub-Antarctische zeeën - bent u in de circum-Antarctische upwelling zone.

Niet alleen het zeeleven verandert, ook het vogelleven verandert: Een verscheidenheid van albatrossen en stormvogels verschijnen, samen met Kaapse stormvogels en grijze stormvogels.

Dag 5 - 7 South Georgia

Het naseizoen biedt uitstekende gelegenheden om de Koningspinguïns te zien broeden maar ook om de jonge kuikens te zien. De kolonies zitten helemaal vol in deze tijd van het jaar en het is een enorm komen en gaan op het strand.

Denk eraan: de weersomstandigheden in deze omgeving kunnen extreem en uitdagend zijn en bepalen daardoor voor een groot deel het programma. Gebieden die we mogelijk aandoen zijn:

Salisbury Plain, St. Andrews Bay, Gold Harbour - Hier kunt u niet alleen de enorme koningspinguïnkolonie zien, maar ook zeeolifanten en grenzeloos veel pelsrobbenjongen die in de branding spelen.

Grytviken - We hebben ook de mogelijkheid om dit verlaten walvisstation te bekijken, waar koningspinguïns op straat lopen en zeeolifanten rondhangen alsof ze de eigenaar zijn - want dat zijn ze eigenlijk ook! Misschien ziet u hier ook het South Georgia Museum en het graf van Shackleton.

Cooper Bay - Dit is een prima plek voor een Zodiac cruise, en in deze baai bevindt zich ook een roekenkolonie van macaroni pinguïns. Koningspinguïns, pijlstaarten en reuzenstormvogels kunnen hier ook voorkomen.

Moltke Harbour - Gelegen in Royal Bay, geeft deze schilderachtige plek u de kans om de enorme koningspinguïn kolonie te zien die hier leeft.

Dag 8 - 12 Op zee

Een aangename wind in de rug begeleidt het schip, en aan beide zijden van de Antarctische Convergentie kunt u grote aantallen Antarctische en sub-Antarctische zeevogels zien.

Dag 13 Gough Island

Vandaag zijn we van plan om het unieke Gough Island te bekijken. We mogen hier niet aan land maar kunnen het mooi zien vanuit de Zodiac in Quest Bay. Zoals altijd is ook dit afhankelijk van de weersomstandigheden.
We kunnen we mogelijk Noordelijke rotspinguïns en Subantarctische pelsrobben waarnemen. In eerdere jaren lukte het ons om op 4 mijl na de 33 mijlen van de omtrek van het eiland rond te varen, met spectaculaire landschappen en een ongeëvenaard rijke fauna.

Dag 14 - 17 Tristan da Cunha

Deze afgelegen eilanden van Tristan da Cunha zijn wereldberoemd vanwege hun vogelrijkdom. Rotspinguins, verschillende albatros soorten, stormvogels, jagers, sterntjes en vele andere soorten, waaronder een aantal endemische.

Ons doel tijdens deze fase van onze reis is om de kleine nederzetting aan de westkant van het hoofdeiland te bezoeken, maar we kunnen ook aan land gaan bij Seal Bay aan de zuidkant van Tristan da Cunha of bij Sandy Point aan de oostkant.

Op deze prachtige en zelden bezochte plek verwachten we soorten als de Geelneusalbatros (Thalassarche chlororhynchos), de Noddy (Anous stolidus) en Subantarctische pelsrobben. We zullen ook aan land proberen te gaan op Nightingale Island en Inaccessible Island, met hun vele zeevogels van Geelneusalbatrossen tot Noddies.

We houden twee dagen in reserve voor het geval van slecht weer. Houd er rekening mee dat de natuur hier vooral het programma zal bepalen.

Sinds we zijn begonnen met onze Atlantic Odyssey reizen in 1998 werden 35% van de landingen in de Tristan da Cunha archipel vanwege te slechte weersomstandigheden geannuleerd. Als we om veiligheidsredenen moeten uitwijken, zullen we goede alternatieven vinden.

Dag 18 - 21 De subtropische zeeën en zeevogels

We varen subtropische wateren in, met hun eigen soorten zeevogels en dolfijnen.

Dag 22 - 24 Hoogtepunten van St. Helena

Op dit bijzondere eiland kunnen we genieten van de lokale cultuur, het aangename klimaat en de inheemse planten en vogels. U kunt een bezoek brengen aan Longwood House (waar Napoleon tijdens zijn ballingschap leefde en ook stierf), de 699 treden tellende Jacobsladder bewandelen of snorkelen in het ondiepe water voor de kust, waar veel tropische en subtropische vissoorten te zien zijn.

U heeft de mogelijkheid om hier van boord te gaan en naar huis te vliegen vanuit Jamestown. Indien u de optionele 10-daagse verlenging naar Praia in de Kaapverdische Eilanden boekt, kunt u daar van boord gaan en terugvliegen vanaf Praia naar Europa.

Optionele verlenging

Dag 24 Vertrek uit St. Helena

In de avond vertrekt het schip naar Ascension Island en Praia in de Kaapverdische Eilanden.

Dag 25 - 26 Varen langs de Mid-Atlantische Ridge

We varen deze dagen langs de Mid-Atlantische Ridge, een onderwatergebergte van zo'n 16.000 km lang. De Mid-Atlantische Rug scheidt de Afrikaanse en Euraziatische platen in het oosten van de Noord-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse platen in het westen.

Ga met ons mee sterren kijken op het achterdek, waar we u de vele hoogtepunten van de equatoriale hemel zullen laten zien. Als het weer het toelaat, kunt u deze hemelse wonderen met een verrekijker of zelfs met het blote oog zien.

Dag 27 - 28 Op weg naar Ascension Island

Deze dagen brengen we een bezoek aan Ascension Island. Dit droge vulkanische eiland is een belangrijk thuis voor bonte sternen (ook bekend als Sooty Tern), waarvan de kolonie hier soms uitgroeit tot meer dan een miljoen broedparen. Misschien krijg je de kans om een wandeling te maken naar de rijk begroeide top van het eiland, en misschien bezoeken we ook het strand om groene zeeschildpadden eieren te zien leggen.

Dag 29 - 33 Op zee: Oversteken van de evenaar

We verblijven deze dagen op zee en varen naar het noorden de evenaar over. We zien onder andere Noordse Sterns en Kleinste Jagers op hun voorjaarstrek naar het noorden.

In dit stadium van de reis hopen we op goed weer en proberen we meer sterren te kijken aan dek, om te zien hoe de poolster zichtbaar wordt aan de noordelijke horizon.

Dag 34 Praia, Kaapverdische Eilanden

We komen aan in de stad Praia op het Kaapverdische eiland Santiago, waar we later die dag om 18.00 uur van boord gaan. Vanaf hier vliegt u vervolgens weer terug naar Amsterdam.

Hoewel er geen lunch wordt geserveerd, bent u vrij om aan boord te blijven of uw bagage op te slaan tot de ontscheping. Als u de tijd heeft, bieden we een extra tour in en rond Praia. Hier kunt u het historische Cidade Velha bezoeken en zijn enorme fort op een heuvel, gebouwd ter verdediging tegen Engelse overvallers. Andere bezienswaardigheden zijn de oudste christelijke kerk in de tropen en de zweeppaal voor slaven op het centrale plein. U kunt ook gewoon de straten van Praia verkennen en genieten van de volksmuziek die uit de ramen van de tavernes klinkt.

NB: het bovenstaande programma kan ter plaatse wijzigen bijvoorbeeld als gevolg van weersomstandigheden, recente informatie over bepaalde vogelsoorten of organisatorische redenen.

Expeditiecruise Atlantic Odyssey van Ushuaia naar Kaapverdië  - BirdingBreaks (2024)
Top Articles
1Tamilmv Site
How to Repair Weapons - Project Zomboid Guide - IGN
Nullreferenceexception 7 Days To Die
St Thomas Usvi Craigslist
Form V/Legends
Phcs Medishare Provider Portal
Midflorida Overnight Payoff Address
Immobiliare di Felice| Appartamento | Appartamento in vendita Porto San
Lighthouse Diner Taylorsville Menu
Aadya Bazaar
30 Insanely Useful Websites You Probably Don't Know About
Horoscopes and Astrology by Yasmin Boland - Yahoo Lifestyle
Noaa Weather Philadelphia
Mndot Road Closures
Employeeres Ual
Weather Annapolis 10 Day
Garrick Joker'' Hastings Sentenced
Immediate Action Pathfinder
Watch TV shows online - JustWatch
Valentina Gonzalez Leak
Breakroom Bw
Truck Toppers For Sale Craigslist
Slope Tyrones Unblocked Games
Overton Funeral Home Waterloo Iowa
H12 Weidian
Hdmovie 2
Toyota Camry Hybrid Long Term Review: A Big Luxury Sedan With Hatchback Efficiency
Dragger Games For The Brain
Criterion Dryer Review
Skidware Project Mugetsu
Insidious 5 Showtimes Near Cinemark Southland Center And Xd
Transformers Movie Wiki
Craigslist Maryland Baltimore
Mg Char Grill
Golden Tickets
Here’s how you can get a foot detox at home!
Truis Bank Near Me
Cheap Motorcycles Craigslist
To Give A Guarantee Promise Figgerits
How to Draw a Sailboat: 7 Steps (with Pictures) - wikiHow
Urban Blight Crossword Clue
Henry Ford’s Greatest Achievements and Inventions - World History Edu
Big Reactors Best Coolant
Child care centers take steps to avoid COVID-19 shutdowns; some require masks for kids
What is 'Breaking Bad' star Aaron Paul's Net Worth?
3500 Orchard Place
Greatpeople.me Login Schedule
Wzzm Weather Forecast
116 Cubic Inches To Cc
Erica Mena Net Worth Forbes
Amourdelavie
Houston Primary Care Byron Ga
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5799

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.